ALINGSÅS KURIREN • Torsdag 18 mars 2004 11

Fyrbent smakpanel
Kennel Affection i Vårgårda är det fyrbenta anställda och kontrakterade som gör förarbetet för produktutvecklingen på Doggy.

Unik smakpanel
Lite längre bort utmed vägen ligger Kennel Affection. Här möts vi av trettiotalet glada Basset Hound, West Highland WhiteTerrier och Papillon. – Detta är en för Norden unik smakpanel, säger Monica och Roland Carlsson, som driver Kennel Affection sedan slutet av 1970-talet.  – 1993 annonserade Doggy efter någon som ville ta över deras smaktestanläggning utanför Vårgårda. Detta blev en vändpunkt för oss och vi beslutade oss för att ta chansen och skickade i en ansökan.
Det slutade med att Roland lämnade sitt arbete som vakthavande befäl vid Göteborgspolisens ledningscentral och jag sa upp mig från en chefstjänst på Göteborgs fritidsförvaltning, berättar Monica Carlsson.
– Vi lämnade välbetalda arbeten för vår stora hundintresse och det har vi aldrig
ångrat. Att driva kennel på det här sättet är inte ett arbete, det är en livsstil. Vi lägger
ner massor av tid på kontakten med hundarna och de ger oss så mycket tillbaka.

Det började med uppfödning av Basset Hound. Idag har verksamheten utökats med Papillon och West Highland White terriers. Vid vårt besök fick vi hälsa på hos My och hennes 14 dagar gamla valpar. I en mysig hörna inne i köket gosade lilla My med sina valpar. En livsstil säger paret Carlsson – och en härlig sådan konstaterar jag och lämnar Kennel Affection, som i år firar tioårsjubileum som smakpanel för Doggy.

TEXT &FOTO: ANNA-KARIN JANSSON
anna-karin@alingsaskuriren.se