Hur började det?
Monica Carlsson 
berättar.

Det började i slutet av 70-talet med bassethanen Musse som kom från Mastermind's Kennel, Lena Magnusson.  Han var 18 månader när vi tog hand om honom på foder.  Roland blev förälskad i rasen vid första ögonkastet men jag var mera tveksam.  Jag hade aldrig sett en basset och undrade i mitt stilla sinne om jag skulle kunna gå ut med en hund som såg ut som Musse med långa öron och korta ben!  

Musse eller Mastermind's Affection som han hette i stamtavlan, fick följa med oss hem.  Vi har sedan hedrat Musse genom att kalla vår kennel Affection's Kennel . 
En tid senare åkte vi med Lena på utställningar med Musse och såg på när hon och Musse sprang ut och in och ut och in i ringarna när han i Malmö blev BIR, BIG, och dagen därpå BIS.  Därefter var det klippt, vårat utställningsintresse var väckt.  Musse blev så småningom NORDUCH.
Några månader efter de fantastiska framgångarna i utställningsringarna med Musse, skaffade vi oss en basset till nämligen Mastermind's Big Ben också den från Lena Magnusson.  Lurch som vi kallade honom blev också han NORDUCH.
Vi bodde under denna tid i Göteborg men 1981 flyttade vi till Lagermansholm strax utanför Vårgårda.  Julafton samma år fick vi en välkommen julklapp från Lena, nämligen Mastermind's Grand Slam eller Barney, som vi kallade honom.

Barney kom att bli ännu framgångsrikare än än Musse och Lurch.  Under sin utställningskarriär blev Barney såväl internationell som internationell champion.  Han var vidare Årets Basset Hound 1984, 1985 och 1989.  Att han betytt mycket för oss kan var och en förstå och han återfinns i stamtavlorna för dagens Affection's valpar. 

Jag vill gärna framhålla att det goda samarbetet med Lena Magnusson och Rose-Marie Hartwig, kennel Bazett's.  De  har betytt mycket för vårt avelsarbete.  Mellan 1981 och 1985 födde vi upp tre kullar valpar varav två tillsammans med Lena. I den första kullen återfanns NORDUCH Affection's After Dark "Limpa"och SUCH Affection's All Of Me "Aline" som vi behöll.

1985 gick flyttlasset än en gång, nu ner till Floda.  Vi fortsatte framgångsrikt med utställningar och parallellt engagerade vi oss i föreningsarbetet i Svenska Bassetklubben.  Roland satt som viceordförande under 1986-87.  Roland var dessutom ansvarig för klubbens utställningsverksamhet.  Detta var en tid som vi minns med stor glädje.

1985-1993 blev det inte tal om några valpkulla då vi båda arbetade heltid.  Vi planerade dock att fortsätta med uppfödning varför vi 1991 köpte två bassettikar från Rose-Marie Hartwig nämligen Bazett's Beatrice"Wilma" och Bazett's Piri-Pirri "Vinni".

1993 annonserade så Doggy efter någon som ville ta över deras smaktestanläggning utanför Vårgårda.  Detta blev en vändpunkt för oss och vi beslutade oss för att ta chansen och skickade i en ansökan.  Och kan man tänka sig, i hård konkurrens med många andra fick vi erbjudandet att ta hand om verksamheten.  Roland lämnade sitt arbete som vakthavande befäl vid Göteborgspolisens ledningscentral och jag sa upp mig från en chefstjänst på Göteborgs fritidsförvaltning.  Vi lämnade välbetalda arbeten för vår stora hundintresse och det har vi aldrig ångrat. 

Att driva kennel på det här sättet är inte ett arbete det är en livsstil.  Vi lägger ner massor av tid på kontakten med hundarna och det ger oss så mycket tillbaka.

Numera föder vi inte bara upp Basset Hound utan också Papillon och Westie.

Mstermind's Grand Slam "Barney"

Masermind's Knock Out "Dennis"

Mastermind's Big Ben "Lurch"

Årets Basset Hound 1984, 1985 och1989.
Int. Uch, Nord.V-84
Mastermind’s Grand Slam "Barney"
e. Bazett’s Tip Top Man
u. Nord.Uch Allison
Uppf. Lena Magnusson, kennel Mastermind
Äg. Monica & Roland Carlsson, kennel Affection

"Barney" föddes 19 oktober 1981 i en kull på 8 valpar. Han avslutade sin enormt framgångsrika utställningskarriär 1991på SKK i Malmö, då han som 10-åring blev BIR och BIG-4 bland de drivande och BIS-5 bland veteranerna.

"Barney" blev pappa till 41 valpar undan 5 olika tikar. Några av hans kända barn är Mastermind’s Once Again, M. Romantic Touch, M. Rambling Rose, Slömans Hat Trick Liza och Bazett’s Love Affair. Han är farfar till bl.a. Anacondas A-kull, B-kull,D-kull, E-kull. Till Mastermind’s X-kull. Morfar till bl.a. Bazett’s Pirri Piri, Bazett’s Hevenly Girl, B. Catchi, Hunthorn’s A&B- kull och till Slömans Rocky Balboa.

Bis 1Kennel Mastermind uppfödargrupp i Göteborg 1985
Once Again, Grand Slam, Only You, Out Law och Knock Out